„Kоме закон лежи у топузу трагови му смрде нечовјештвом.“

Чачанска власт данас показује сву бахатост кршећи све правне и моралне норме.Већином својих чланова на савету за Статут одбацује све поднете амандмане поднете од стране опозиције, констатујући да су правно немогући,позивајући се на члан 70. Статута града Чачка који гласи:

Члан 70.
Начин припреме, вођење и рад седнице Скупштине града и друга питања везана за рад Скупштине града уређују се пословником Скупштине града.

Скупштина града доноси пословник већином од укупног броја одборника.

Иако су од стране предлагача амандмана и опозиционих представника у савету преко 150 пута упитани да образложе на који начин се позивају на члан 70. нико није добио одговор.
Савет за  Статут је кренуо са радом у 9 часова,а до 14.30 часова стигли су  до члана 15. предлога о Пословнику о раду Скупштине. Више ни један представник опозиције не учествује у савету, као ни један опозициони одборник.Искључивани су у току дана опозициони одборници, чланови савета,мењане просторије,скривајући се од изабраних од стране народа представника, како би започета „нечовештва“ по сваку цену привели финалној фази- Скупштинском заседању.
Ако су за више од 5 сати  успели да стигну до 15. члана предлога Пословника, врло је упитно када ће савет завршити са радом по амандманима,без опозиционих представника у савету, без опозиционих одборника да образложе поднете амандмане, без медијског праћења тока врло битне седнице савета.Са градског већа су одавно искључили јавност.Јавност им не треба, јер по праву и правди не раде.
Срамни су им поступци….
„Kоме закон лежи у топузу трагови му смрде нечовјештвом.“

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s