ДАХИЈЕ БИ ДА УКИНУ ПАРЛАМЕНТАРИЗАМ У ЧАЧКУ   

 

Предлог новог пословника о раду Скупштине града Чачка је бахати покушај дахија за укидање демократије и парламентаризма, укидање права на јавну реч, иницијативу…Коме? Изабраним народним представницима у Скупштини града Чачка за заступање воље бирача.

Ако је председнику Скупштине и председнику одборничке групе СНС-а досадно да се тиме баве, предуго им трају дискусије народних одборника, или су нервозни што морају “нешто да раде”, јер углавном никада ништа нису радили, предлажемо да се навикну на обавезе, јер већ довољно година имају за то. Радно место ранга председника Скупштине једног града, као и радно место управника азила за животиње, захтевају много већу ангажованост, много више рада, много мање слободног времена за јалове покушаје “дисциплиновања и подучавања”  ученијих од њих самих, доказаних у свом послу.

То да се бахатите без опозиције, да завршавате своје послове уз кршење законских норми и  како вам падне на памет,то  можете. И дахије су могле…Опозиција прави проблем око свега што “морате” да изгласате, као што сте морали да намирите партијске апетите свих ваших „струја“ постављањем наметнутих кадрова на руководеће позиције јавних предузећа и јавних установа. О њиховим “успесима” сведоче нам грађани – бирачи! Али док опозиција са скупштинске говорнице упозорава на све ваше лоше одлуке, дотле нисте комотни да радите како и колико хоћете…Тешко је чути истину супротну интересу. Зато сте одлучили да донесете овај срамни пословник, укинете истину и радите у мраку, без суда јавности. Оправдање налазите у  много великим трошковима скупштинских заседања?!?! Па одрекните се дневница као владајућа већина, а одборничка група “др Александар Радојевић – За напреднији Чачак” ће то учинити одмах након вас. Ето једног решења. Ево и другог предлога:цена земљишта шесте категорије на градској депонији је као у центру града…- промените проценитеља!

Група грађана “др Александар Радојевић- За напреднији Чачак” сигурно неће прихватити, а претпостављам и друге опозицине групе да укинете демократију, парламентаризам, дебату о сваком питању које је од интереса за грађане и бираче свих нас, без обзира да ли смо власт или опозиција. Сви бирачи у овој земљи су равноправни. Бирачи града Чачка неће пристати да се деле на бираче првог и другог реда. У садашњој ситуацији их можда можете понизити и избрисати са листе пуноправних грађана и бирача. Памтиће они и бахато понашање и укидање демократије, а подсећаћемо их и ми, као њихови представници.

Није добро иселити демократију из институције на улицу.

Имајте то у виду.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s